Katupölykausi on täällä! Lue lisää...

Kemion mukana World Road Congressissa

Kemion Oy World Road Congress 2023

Osallistuimme lokakuun alussa ensimmäistä kertaa näytteilleasettajina kansainvälisen tieyhdistyksen (PIARC) organisoimaan World Road Congressiin. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna Tšekin pääkaupungissa Prahassa ja monipuolinen ohjelmisto ja näytteilleasettajakattaus keräsi satoja yrityksiä ja tuhansia vierailijoita eri puolilta maailmaa.

Useiden Suomessa järjestettyjen ammattimessujen jälkeen, tämä oli hieno mahdollisuus päästä esittelemään Kemionin ympäristöystävällisiä ratkaisuja kansainvälisille markkinoille. Keskityimme messuilla ekologisiin vaihtoehtoihin tiesuolalle niin pölynsidonnan kuin jäänsulatuksen osalta. Esillä olivat Kemionin liukkaudentorjuntaan ja jäänsulatukseen tarkoitettu Eco-Melter -tuoteperhe sekä pölynsidontaan kehitelty Eco-Binder -tuoteperhe.

On selvää, että liukkaudentorjunnalle, jäänsulatukselle ja pölynsidonnalle on tarvetta ja kysyntää ympäri maailman. Suomi on tunnettu ankarista talvista, ja Kemionin vuosien aikana hankkima tietotaito alalta kiinnostivat monia. Ympäristöasiat ja vastuulliset valinnat olivat vahvasti esillä ja biohajoavat tuotteet herättivät runsaasti mielenkiintoa messuilla. Vaihtoehdoille, jotka eivät vahingoita vesistöä ja luontoa on kysyntää. Kävimme hyviä keskusteluja liittyen tuotteisiimme, niiden etuihin sekä ympäristövaikutuksiin.

Pöly aiheuttaa haittaa eri puolilla maailmaa

Vaikka jäänsulatus ei ole välttämättä jokaisen maan ongelma, pölynsidonta ja sen haasteet näkyvät kuitenkin kaikkialla. Pölyämisen seurauksena tierakenteet heikkenevät ja pöly aiheuttaa ongelmia esimerkiksi terveydelle, lähialueen viljelyksille ja laitteiden toiminnalle. Lisäksi esteettistä haittaa syntyy pölyn kertyessä esimerkiksi rakennuksiin ja autoihin. Pölyä esiintyy kaikkialla, niin kaupungeissa, kaivoksissa, yksittäisillä teillä kuin hiekkakentillä.

Perinteisesti pölyä sidotaan vedellä, joka ei ole kuitenkaan useinkaan järkevää. Pölynsidonta vedellä sitoo paljon resursseja ja sen vaikutus on lyhytaikainen etenkin lämpimillä säillä. Kemionin kehittämä Eco-Binder -tuoteperhe on tehokas ja pitkävaikutteinen ratkaisu pölyongelmiin ja sen ansiosta laite- ja henkilöstöresursseja vapautuu muihin tehtäviin. Biohajoavuutensa vuoksi tuotteita voidaan huoletta käyttää herkillä luontoalueilla, kuten pohjavesialueilla. Lisäksi tuotteiden materiaalivaikutukset ovat vähäiset ja niillä on alhaisemmat korroosiovaikutukset kuin perinteisellä suolalla.

Liukkaudentorjunta ja jäänsulatus edistävät turvallisuutta

Liukkaudentorjunta ja jäänsulatus ovat tärkeitä teemoja useissa maissa. Ne ovat olennainen osa talvikunnossapitoa ja niiden avulla voidaan edistää turvallisuutta merkittävästi. Liukkaus ja pinnoille kertynyt jää voivat aiheuttaa ongelmia niin valtateillä, raiteille, kevyeen liikenteen väylillä kuin kiinteistöjen portaissa. Lisäksi talvikunnossapito on olennainen osa liikenteen sujuvuutta, joka korostuu etenkin valtateillä ja kaupungeissa.

Jäänsulatusta ja liukkaudentorjuntaa tehdään perinteisesti suolaamalla. Kloridipohjaiset suolat kuitenkin kertyvät luontoon ja vesistöihin ja aiheuttavat korroosiovaurioita. Kemionin ympäristöystävällisillä Eco-Melter -ratkaisuilla kulkuväylät saadaan pidettyä käyttökuntoisina ja turvallisina vaihtelevissakin sääolosuhteissa. Eco-Melter -tuotteet ovat täysin biohajoavia, joten ne soveltuvat erinomaisesti herkille luontoalueille.

Kansainvälistyminen jatkuu

Viikon aikana ehdimme muun muassa tutustumaan potentiaalisiin asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin. Messuilla oli havaittavissa, että kiinnostus ympäristöystävällisiin ratkaisuihin on kasvussa myös kansainvälisellä tasolla.

Messut olivat menestys monella tapaa, mikä vahvisti myös jatkossa haluamme osallistua kansainvälisiin tapahtumiin. Haluamme tarjota Kemionin osaamista ja ekologisia tuotteita uusille asiakkaille maailmanlaajuisesti.

Mukavaa syksyä kaikille!

Lue lisää tapahtumasta täältä.

Talvitiepäivät 2024

Osallistumme ensi viikolla 14.-15.2. Jyväskylässä järjestettäville Talvitiepäiville. Talvitiepäivät ovat tiealan kansainvälinen ammattilaistapahtuma tienpidosta, kadunpidosta ja

Lue lisää »