Eco-Melter® – Jäänsulatus

Syksyn vaihtuessa talveksi kohtaamme monenlaisia jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntatarpeita. Kotitalon ja kiinteistöjen rappuset ja kulkuväylät ovat petollisen liukkaat, musta jää liikenteessä iskee varoittamatta ja elämä vaikeutuu lumen ja jään takia. Monelle urakoitsijalle on ongelmallista, kun maansiirtokuormat jäätyvät lavoille ja niiden purkaminen on hankalaa. Lentokentillä ja rautateillä talviaika on hyvin haasteellista ja kunnossapito vaatii korkeaa osaamista ja erinomaisia apuvälineitä.

Ota yhteyttä »

Oikea jäänsulatusaine ja toimivat käyttömenetelmät antavat monenlaisia mahdollisuuksia niin ennakoivaan liukkaudentorjuntaan ja jäätymisenestoon kuin lumen- sekä jäänsulatukseen. Tarjoamme sinulle juuri sopivan ratkaisun liukkaudentorjuntaan huomioiden myös ympäristövaikutukset, käyttöturvallisuuden ja materiaalivaikutukset.

Eco-Melter® jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntatuotesarja on suunniteltu suomalaisiin talviolosuhteisiin.

Eco-Melter® jäänsulatusaineet edustavat modernia kemiaa ja lisäksi ne ovat ympäristön kannalta kestäviä ja nopeasti maaperässä biologisesti hajoavia. Ne ovat lisäksi turvallisia käyttää ja niiden materiaalivaikutukset ovat vähäisiä.

Eco-Melter L Jäänsulatus
Eco-Melter jäänsulatusainetta konteissa

Eco-Melter® L jäänsulatusaine

Formiaattipohjainen liuos
Toimitusmuodot: Irto, 1000 litran IBC-kontit ja 200 litran tynnyrit (4 lavalla)

Eco-Melter® LN jäänsulatusaine

Formiaattipohjainen liuos
Toimitusmuodot: Irto, 1000 litran IBC-kontit ja 200 litran tynnyrit (4 lavalla) 

Eco-Melter® L formiaattipohjaiset tuotteet ovat erinomainen ratkaisu kaikkiin jään, lumen ja jäätymisen aiheuttamiin ongelmiin. Ennakkoon käytettyinä ne estävät tehokkaasti lumen ja jään kertymisen rakenteiseen ja sulattavat muodostunutta jäätä nopeasti ja tehokkaasti. Nestemäiset Eco-Melter® L jäänsulatusaineet on helppo levittää ja alhainen jäätymispiste (min. -50 °C) mahdollistaa niiden käytön myös alhaisissa lämpötiloissa.

Eco-Melter S Jäänsulatus
Eco-Melter jäänsulatus raesäkit

Eco-Melter® S liukkaudentorjuntaan

Formiaattipohjainen rae
Toimitusmuodot: 1000 kg:n säkit ja 25 kg:n säkit (1000 kg:n lavoilla)

Kiinteä Eco-Melter® S -tuote on erinomainen ratkaisu tehokkaaseen ja pitkävaikutteiseen liukkaudentorjuntaan.
Tuotteella on epäsäännöllinen raemuoto ja näin ollen se levitettäessä tarttuu ja pysyy käsiteltävällä pinnalla erinomaisesti. Kiinteänä tuotteena sitä voidaan käyttää myös kovissa sääolosuhteissa ja sen on todettu toimivan aina -15 °C:een saakka. Sen jäänsulatusnopeutta ja -vaikutusta voidaan edelleen tehostaa kostuttamalla se nestemäisellä Eco-Melter® L -liuoksella.

Eco-Melter® -tuotteet ovat täysin kloridi-vapaita ja niiden pH on säädetty lievästi emäksiseksi. Tästä johtuen niiden luontainen korroosiovaikutus metalleihin ja betoniin on alhaisempi kuin perinteisillä suoloilla.

Lukuisten laboratorio ja kenttäkokeiden perusteella on huomattu, että Eco-Melter® -tuotteiden sisältämä formiaatti hajoaa täydellisesti hiilidioksidiksi ja vedeksi maaperässä jo ennen joutumistaan pohjaveteen. Tästä johtuen Suomen Ympäristökeskus (SYKE) suositteleekin formiaattien käyttöä erityisesti tärkeillä pohjavesialueilla.


Tie & Liikenne lehden artikkeli Eco-Melter-kokemuksista Lahden kaupungissa on julkaistu.

Lue Lahden katupäällikkö Mika Lastikan kirjoitus