Kemionille on myönnetty ISO 9001 ja ISO 14001 -sertifikaatit. Lue lisää…

Liukkaudentorjunta- ja jäänsulatusaineet

Valikoimastamme löytyy turvallisia ratkaisuja kaikenlaisiin liukkaudentorjunta ja jäänsulatus tarpeisiin. Ympäristöystävälliset liukkaudentorjunta- ja jäänsulatusaineemme sopivat myös kaikista herkimmille luontoalueille. Syksyn vaihtuessa talveksi jää ja lumi aiheuttavat monenlaista haastetta. Kiinteistöjen rappuset ja kulkuväylät ovat petollisen liukkaat, musta jää  iskee liikenteessä varoittamatta ja elämä vaikeutuu lumen ja jään takia. Tiealueilla, raitio- ja rautateillä talviaika on hyvin haasteellista ja kunnossapito vaatii korkeaa osaamista sekä erinomaisia apuvälineitä. Lisäksi monelle urakoitsijalle on ongelmallista, kun maansiirtokuormat jäätyvät lavoille, jolloin niiden purkaminen on hankalaa.

Tuotteet

Oikea jäänsulatusaine ja toimivat käyttömenetelmät antavat monenlaisia mahdollisuuksia niin ennakoivaan liukkaudentorjuntaan ja jäätymisenestoon kuin lumen- sekä jäänsulatukseen. Niiden avulla voidaan lisätä merkittävästi turvallisuutta kulkuväylillä.

Eco-Melter tuoteperhe

Eco-Melter jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntatuotesarja on suunniteltu vaativiin talviolosuhteisiin. Eco-Melter jäänsulatusaineet edustavat modernia kemiaa ja lisäksi ne ovat ympäristön kannalta kestäviä sekä nopeasti maaperässä biologisesti hajoavia. Eco-Melter -tuotteet ovat parempia ympäristölle, sillä ne ovat biohajoavia eivätkä rasita luontoa. Lisäksi herkillä ympäristöalueilla ei voida käyttää muita kuin ekologisia liukkaudentorjunta- ja jäänsulatusaineita. Tuotteet ovat turvallisia käyttää ja niiden materiaalivaikutukset ovat vähäisiä.

Kemionin liukkaudentorjunta- ja jäänsulatusaineet ovat täysin kloridivapaita ja niiden pH on säädetty lievästi emäksiseksi. Tästä johtuen niiden luontainen korroosiovaikutus metalleihin ja betoniin on alhaisempi kuin perinteisillä suoloilla.

Lukuisten laboratorio ja kenttäkokeiden perusteella on huomattu, että Eco-Melter -tuotteiden sisältämät ainesosat hajoavat täydellisesti maaperässä jo ennen joutumistaan pohjaveteen. Tästä johtuen Suomen Ympäristökeskus (SYKE) suosittelee formiaattien käyttöä erityisesti tärkeillä pohjavesialueilla.

Eco-Melter L

Nestemäinen jäänsulatusaine, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: Bulk, 1000 litran IBC-kontit, 200 l tynnyrit

Eco-Melter L -liuos soveltuu moniin tyypillisimpiin jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntakohteisiin. Tuote sisältää suuren tehoainemäärän, minkä vuoksi se reagoi nopeasti ja tehokkaasti lumen sekä jään kanssa. Liuoksen pakkaskestävyys on -50 astetta, joten se on helposti varastoitavissa ympärivuotisesti. Jäänsulatusaine sopii erityisen hyvin kohteisiin, joissa vaaditaan erinomaista jäänsulatuskykyä ja mahdollisimman alhaista korroosio- sekä ympäristövaikutusta. Soveltuu käytettäväksi pohjavesialueilla.

Eco-Melter LM

Nestemäinen jäänsulatusaine, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: Bulk, 1000 litran IBC-kontit, 200 l tynnyrit

Koostumukseltaan ainutlaatuinen Eco-Melter LM -liuos on ympäristöystävällinen jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntainnovaatio. Tuote sopii erityisen hyvin ennakoivaan liukkaudentorjuntaan sekä kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää jäänsulatuskykyä. Tuote sisältää optimoidun tehoainemäärän ja kustannustehokkaana liuoksena se soveltuu monipuolisesti talven eri olosuhteisiin ja kohteisiin. Soveltuu käytettäväksi pohjavesialueilla.

Eco-Melter LN

Nestemäinen jäänsulatusaine, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: Bulk, 1000 litran IBC-kontit, 200 l tynnyrit

Eco-Melter LN -liuos soveltuu erinomaisesti niin kuuran ja huurteen poistoon kuin mustan jään torjuntaan syksyllä ja keväällä. Lisäksi jäänsulatusainetta voidaan käyttää esimerkiksi kiinteän Eco-Melter® S -rakeen kostutuksessa. Soveltuu käytettäväksi pohjavesialueilla.

Eco-Melter S

Kiinteä jäänsulatusaine, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: 500/1000 kg suursäkit, 25 kg säkit, 20 l sangot

Eco-Melter S  on erinomainen ratkaisu tehokkaaseen ja pitkävaikutteiseen liukkaudentorjuntaan kaikenlaisiin kohteisiin. Tuotteella on epäsäännöllinen raemuoto ja näin ollen levittäessä se tarttuu ja pysyy käsiteltävällä pinnalla erinomaisesti. Eco-Melter -rakeet tunkeutuvat jopa paksunkin jään läpi, jolloin jään poistaminen mekaanisesti helpottuu.

Kiinteänä tuotteena sitä voidaan käyttää myös kovissa sääolosuhteissa ja sen on todettu toimivan aina -15 °C:een saakka. Hiekoitushiekkaan sekoitettuna Eco-Melter® S parantaa merkittävästi hiekan toimivuutta. Soveltuu käytettäväksi pohjavesialueilla.

Tutustu Nokia River Golfin referenssitarinaan jäänpoistosta täällä.

Eco-Melter RAIL -tuoteryhmä

Eco-Melter RAIL -tuotesarja on kehitetty erityisesti raideympäristöön sekä muihin erittäin alhaisia materiaalivaikutuksia edellyttäviin kohteisiin (esim. tuulimyllyt ja teollisuuden erityiskohteet).

Eco-Melter RAIL

Nestemäinen jäänsulatusaine

Toimitusmuodot: Irto, 1000 l IBC-kontti, 200 l tynnyri, 20 l kanisteri

Eco-Melter RAIL on luonnonmukainen liukkaudentorjunta- ja jäänsulatusaine. Tuote sopii erityisen hyvin kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää jäänsulatuskykyä sekä mahdollisimman alhaista korroosiovaikutusta (esim. teollisuuskohteet, testiradat, tuulimyllyt).

Tuote on erinomainen vaihtoehto kohteisiin, joissa käytettävän tuotteen sähkönjohtavuus on oltava alhainen (esim. raiteet, sähkövaihteet).

Eco-Melter S-RAIL

Kiinteä jäänsulatusaine

Toimitusmuodot: 1000 kg suursäkki, 500 kg suursäkki, 200 kg suursäkki

Eco-Melter S-RAIL on biohajoava kiinteä liukkaudentorjunta- ja jäänsulatusaine, joka soveltuu käytettäväksi myös pohjavesialueilla. Eco-Melter® S-RAIL soveltuu tehokkaasti niin ennakoivaan liukkaudentorjuntaan kuin jään- sekä lumen sulatukseen.

Kiinteänä aineena ja oikea-aikaisesti käytettynä se toimii myös erittäin hyvin liukkaudentorjunnassa, esimerkiksi jäätävää tihkua ja lumisadetta ennakoidessa. Hiekoitushiekkaan sekoitettuna Eco-Melter® S-RAIL parantaa merkittävästi hiekan toimivuutta.

Tarjoamme räätälöidyt ratkaisut liukkaudentorjuntaan ja jäänsulatukseen. Otamme huomioon käyttökohteiden mahdolliset ympäristövaikutukset, käyttöturvallisuuden ja materiaalivaikutukset.

Perinteiset suolaratkaisut

C-Melter SP

Kiinteä jäänsulatusaine

Toimitusmuodot: 500/1000 kg suursäkit, 25 kg säkit, 20 l sangot

C-Melter SP on kloridipohjainen jäänsulatusrae, joka sopii vaativiinkin kohteisiin. Tuote soveltuu sekä ennakoivaan liukkaudentorjuntaan että jään- ja lumen sulatukseen. Tehokkaan ratkaisun käyttökohteita ovat mm. kiinteistöt, rautatiet, kaupunkialueet, parkkialueet, teollisuusalueet, urheilukentät, satamat ja kaivokset.

C-Melter L

Nestemäinen jäänsulatusaine

Toimitusmuodot: Bulk, 1000 litran IBC-kontit, 200 litran tynnyri

C-Binder L on kalsiumkloridiin pohjautuva tehokas jäänsulatusliuos, jonka käyttökohteita ovat mm. kiinteistöt, kaupunkialueet, parkkialueet, teollisuusalueet, satamat ja kaivokset. Liuoksen teho perustuu sen kykyyn sulattaa tehokkaasti jäätä ja ennakoivassa käytössä estää jään muodostumista esimerkiksi kulkuväylille. Liuoksen pakkaskestävyys on -50 astetta, joten se on helposti varastoitavissa ympärivuotisesti

Pyydä meiltä tarjous