Eco-Melter® – Jäänsulatus

Syksyn vaihtuessa talveksi kohtaamme monenlaisia jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntatarpeita. Kotitalon ja kiinteistöjen rappuset ja kulkuväylät ovat petollisen liukkaat, musta jää liikenteessä iskee varoittamatta ja elämä vaikeutuu lumen ja jään takia. Tiealueilla ja rautateillä talviaika on hyvin haasteellista ja kunnossapito vaatii korkeaa osaamista ja erinomaisia apuvälineitä. Lisäksi monelle urakoitsijalle on ongelmallista, kun maansiirtokuormat jäätyvät lavoille, jolloin niiden purkaminen on hankalaa.

FAQ Liukkaudentorjunta ja jäänsulatus

Kysy lisää! »

Oikea jäänsulatusaine ja toimivat käyttömenetelmät antavat monenlaisia mahdollisuuksia niin ennakoivaan liukkaudentorjuntaan ja jäätymisenestoon kuin lumen- sekä jäänsulatukseen. Tarjoamme sinulle juuri sopivan ratkaisun liukkaudentorjuntaan huomioiden myös ympäristövaikutukset, käyttöturvallisuuden ja materiaalivaikutukset.

Eco-Melter® tuoteperhe

Eco-Melter® jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntatuotesarja on suunniteltu vaativiin talviolosuhteisiin. Eco-Melter® jäänsulatusaineet edustavat modernia kemiaa ja lisäksi ne ovat ympäristön kannalta kestäviä sekä nopeasti maaperässä biologisesti hajoavia. Tuotteet ovat turvallisia käyttää ja niiden materiaalivaikutukset ovat vähäisiä.

Eco-Melter® -tuotteet ovat täysin kloridivapaita ja niiden pH on säädetty lievästi emäksiseksi. Tästä johtuen niiden luontainen korroosiovaikutus metalleihin ja betoniin on alhaisempi kuin perinteisillä suoloilla.

Lukuisten laboratorio ja kenttäkokeiden perusteella on huomattu, että Eco-Melter® -tuotteiden sisältämät ainesosat hajoavat täydellisesti hiilidioksidiksi ja vedeksi maaperässä jo ennen joutumistaan pohjaveteen. Tästä johtuen Suomen Ympäristökeskus (SYKE) suosittelee formiaattien käyttöä erityisesti tärkeillä pohjavesialueilla.

Eco-Melter® -tuotteet soveltuvat monipuolisesti eri jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntakohteisiin.

Eco-Melter jäänsulatusainetta konteissa

Nestemäinen jäänsulatusliuos, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: Irto, 1000 l IBC-kontti, 200 l tynnyrit, 20 l kanisteri

Eco-Melter® L-liuos soveltuu moniin tyypillisimpiin jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntakohteisiin. Tuote sisältää suuren tehoainemäärän, minkä vuoksi se reagoi nopeasti ja tehokkaasti lumen sekä jään kanssa. Eco-Melter® L soveltuu liukkaudentorjuntaan hyvinkin alhaisissa lämpötiloissa.

Sopii erityisen hyvin kohteisiin, joissa vaaditaan erinomaista jäänsulatuskykyä ja mahdollisimman alhaista korroosio- sekä ympäristövaikutusta. Soveltuu käytettäväksi pohjavesialueilla.

Nestemäinen jäänsulatusliuos, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: Irto, 1000 l IBC-kontti, 200 l tynnyri, 20 l kanisteri

Eco-Melter® LN -liuos soveltuu erinomaisesti niin kuuran ja huurteen poistoon kuin mustan jään torjuntaan syksyllä ja keväällä. Lisäksi sitä voidaan käyttää esimerkiksi kiinteän Eco-Melter® S -tuotteen kostutuksessa. Soveltuu käytettäväksi pohjavesialueilla.


Nestemäinen jäänsulatusliuos, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: 1000 l IBC-kontti, 200 l tynnyri, 20 l kanisteri

Eco-Melter® L PRO on markkinoiden tehokkain, alhaisissakin lämpötiloissa toimiva jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntaliuos. Ammattikäyttöön ja erityisesti vaativiin olosuhteisiin kehitetyllä Eco-Melter® L PRO -liuoksella on korkea jäänsulatusteho sekä pitkäaikainen vaikutus.

Tuote on nopeavaikutteinen, tehokas ja helppo levittää myös kovemmilla pakkasilla. Soveltuu käytettäväksi pohjavesialueilla.

Eco-Melter jäänsulatus raesäkit

Kiinteä jäänsulatusrae, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: 1000 kg suursäkki, 500 kg suursäkki, 200 kg suursäkki, 25 kg säkki (1200 kg lavat)

Eco-Melter® S -rakeet ovat erinomainen ratkaisu tehokkaaseen ja pitkävaikutteiseen liukkaudentorjuntaan kaikenlaisiin kohteisiin. Tuotteella on epäsäännöllinen raemuoto ja näin ollen levittäessä se tarttuu ja pysyy käsiteltävällä pinnalla erinomaisesti.

Kiinteänä tuotteena sitä voidaan käyttää myös kovissa sääolosuhteissa ja sen on todettu toimivan aina -15 °C:een saakka. Hiekoitushiekkaan sekoitettuna Eco-Melter® S parantaa merkittävästi hiekan toimivuutta. Soveltuu käytettäväksi pohjavesialueilla.

Nestemäinen jäänsulatusliuos, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: 1000 l IBC-kontti, 200 l tynnyri, 20 l kanisteri

Eco-Melter® LM -liuos on uusi, ympäristöystävällinen jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntainnovaatio. Tuote sopii erityisen hyvin ennakoivaan liukkaudentorjuntaan sekä kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää jäänsulatuskykyä. Tuote sisältää optimoidun tehoainemäärän ja kustannustehokkaana liuoksena se soveltuu monipuolisesti talven eri olosuhteisiin ja kohteisiin. Soveltuu käytettäväksi pohjavesialueilla.

Eco-Melter RAIL -tuotesarja on kehitetty erityisesti raideympäristöön.
Eco-Melter soveltuu teiden kunnossapitoon talvella.

Eco-Melter® RAIL -tuotesarja on kehitetty erityisesti raideympäristöön sekä muihin erittäin alhaisia materiaalivaikutuksia edellyttäviin kohteisiin (esim. tuulimyllyt ja teollisuuden erityiskohteet)Nestemäinen jäänsulatusliuos, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: Irto, 1000 l IBC-kontti, 200 l tynnyri, 20 l kanisteri

Eco-Melter® RAIL on luonnonmukainen jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntaliuos. Tuote sopii erityisen hyvin kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää jäänsulatuskykyä sekä mahdollisimman alhaista korroosiovaikutusta (esim. teollisuuskohteet, testiradat, tuulimyllyt).

Tuote on erinomainen vaihtoehto kohteisiin, joissa käytettävän tuotteen sähkönjohtavuus on oltava alhainen (esim. raiteet, sähkövaihteet).


Kiinteä jäänsulatusrae, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: 1000 kg suursäkki, 500 kg suursäkki, 200 kg suursäkki, 25 kg säkki (1200 kg lavat)

Eco-Melter® S-RAIL on biohajoava kiinteä jäänsulatus- ja liukkaudentorjunta-aine. Soveltuu käytettäväksi myös pohjavesialueilla. Eco-Melter® S-RAIL soveltuu tehokkaasti niin ennakoivaan liukkaudentorjuntaan kuin jään- sekä lumen sulatukseen.

Kiinteänä aineena ja oikea-aikaisesti käytettynä se toimii myös erittäin hyvin liukkaudentorjunnassa, esimerkiksi jäätävää tihkua ja lumisadetta ennakoidessa. Hiekoitushiekkaan sekoitettuna Eco-Melter® S-RAIL parantaa merkittävästi hiekan toimivuutta.