Katupölykausi on täällä! Lue lisää...

Liukkaudentorjunta- ja jäänsulatusaineet

Syksyn vaihtuessa talveksi jää ja lumi aiheuttavat monenlaista haastetta. Kiinteistöjen rappuset ja kulkuväylät ovat petollisen liukkaat, musta jää  iskee liikenteessä varoittamatta ja elämä vaikeutuu lumen ja jään takia. Tiealueilla sekä raitio- ja rautateillä talviaika on hyvin haasteellista ja kunnossapito vaatii korkeaa osaamista sekä erinomaisia tuotteita. Kulkuväylien lisäksi korkeat pakkaset aiheuttavat esimerkiksi urakoitsijoille ongelmia maansiirtokuormien jäätyessä lavoille, jolloin niiden purkaminen on hankalaa. Valikoimastamme löytyy turvallisia ja tehokkaita ratkaisuja kaikenlaisiin liukkaudentorjunta ja jäänsulatus tarpeisiin. Ympäristöystävälliset liukkaudentorjunta- ja jäänsulatusaineemme sopivat myös kaikista herkimmille luontoalueille, kuten pohjavesialueille.

Tuotteet

Oikea jäänsulatusaine ja toimivat käyttömenetelmät antavat monenlaisia mahdollisuuksia niin ennakoivaan liukkaudentorjuntaan ja jäätymisenestoon kuin lumen- sekä jäänsulatukseen. Niiden avulla voidaan lisätä merkittävästi turvallisuutta ja helpottaa lumen mekaanista poistoa.

Eco-Melter tuoteperhe

Eco-Melter jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntatuotesarja on suunniteltu vaativiin talviolosuhteisiin. Eco-Melter jäänsulatusaineet ovat ympäristön kannalta kestäviä sekä nopeasti maaperässä biologisesti hajoavia. Lisäksi herkillä ympäristöalueilla ei voida käyttää muita kuin ekologisia liukkaudentorjunta- ja jäänsulatusaineita. Tuotteet ovat turvallisia käyttää ja niiden materiaalivaikutukset ovat vähäisiä.

Kemionin liukkaudentorjunta- ja jäänsulatusaineet ovat täysin kloridivapaita ja niiden pH on säädetty lievästi emäksiseksi. Tästä johtuen niiden luontainen korroosiovaikutus metalleihin ja betoniin on alhaisempi kuin perinteisillä suoloilla.

Lukuisten laboratorio ja kenttäkokeiden perusteella on huomattu, että Eco-Melter -tuotteiden sisältämät ainesosat hajoavat täydellisesti maaperässä jo ennen joutumistaan pohjaveteen. Tästä johtuen Suomen Ympäristökeskus (SYKE) suosittelee formiaattien käyttöä erityisesti tärkeillä pohjavesialueilla.

Lue usein kysytyt kysymykset liukkaudentorjunnasta ja jäänsulatuksesta täältä.

Eco-Melter L

Nestemäinen jäänsulatusaine, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: Bulk, 1000 litran IBC-kontit, 200 l tynnyrit

Eco-Melter L -liuos soveltuu moniin tyypillisimpiin jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntakohteisiin. Tuote sisältää suuren tehoainemäärän, minkä vuoksi se reagoi nopeasti ja tehokkaasti lumen sekä jään kanssa. Tehokkuutensa ansiosta Eco-Melter L sopii erityisen hyvin kohteisiin, joissa vaaditaan erinomaista jäänsulatuskykyä ja mahdollisimman alhaisia korroosio- sekä ympäristövaikuksia. Liuoksen pakkaskestävyys on -50 astetta, joten se on helposti käsiteltävissä ja varastoitavissa ympärivuotisesti.  Eco-Melter L soveltuu käytettäväksi pohjavesialueilla.

Eco-Melter LM

Nestemäinen jäänsulatusaine, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: Bulk, 1000 litran IBC-kontit, 200 l tynnyrit

Eco-Melter LM -liuos on ympäristöystävällinen jäänsulatus- ja liukkaudentorjuntaliuos, joka sopii erityisen hyvin ennakoivaan liukkaudentorjuntaan sekä kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää jäänsulatuskykyä. Tuote sisältää optimoidun tehoainemäärän ja kustannustehokkaana liuoksena se soveltuu monipuolisesti talven eri olosuhteisiin ja kohteisiin. Eco-Melter LM soveltuu käytettäväksi pohjavesialueilla.

Eco-Melter LN

Nestemäinen jäänsulatusaine, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: Bulk, 1000 litran IBC-kontit, 200 l tynnyrit

Ympäristöystävällinen Eco-Melter LN -liuos soveltuu erinomaisesti niin kuuran ja huurteen poistoon kuin mustan jään torjuntaan syksyllä ja keväällä. Lisäksi jäänsulatusainetta voidaan käyttää esimerkiksi kiinteän Eco-Melter® S -rakeen kostutuksessa. Eco-Melter LN soveltuu käytettäväksi pohjavesialueilla.

Eco-Melter S

Kiinteä jäänsulatusaine, 100 % biohajoava

Toimitusmuodot: 500/1000 kg suursäkit, 25 kg säkit, 20 l sangot

Eco-Melter S -rakeet ovat erinomainen ratkaisu tehokkaaseen ja pitkävaikutteiseen liukkaudentorjuntaan kaikenlaisiin kohteisiin. Tuotteella on epäsäännöllinen raemuoto ja näin ollen levittäessä rae tarttuu ja pysyy käsiteltävällä pinnalla erinomaisesti. Eco-Melter -rakeet tunkeutuvat jopa paksunkin jään läpi, jolloin jään poistaminen mekaanisesti helpottuu.

Kiinteänä tuotteena sitä voidaan käyttää myös kovissa sääolosuhteissa ja sen on todettu toimivan aina -15 °C:een saakka. Hiekoitushiekkaan sekoitettuna Eco-Melter® S parantaa merkittävästi hiekan toimivuutta. Eco-Melter S -rakeet soveltuvat käytettäväksi pohjavesialueilla.

Tutustu Nokia River Golfin referenssitarinaan Eco-Melter S -rakeiden käytöstä golfkentän viheriöiden jäänpoistossa täällä.

Eco-Melter RAIL -tuoteryhmä

Eco-Melter RAIL -tuotesarja on kehitetty erityisesti raideympäristöön sekä muihin erittäin alhaisia materiaalivaikutuksia edellyttäviin kohteisiin (esim. tuulimyllyt ja teollisuuden erityiskohteet).

Eco-Melter RAIL

Nestemäinen jäänsulatusaine

Toimitusmuodot: Irto, 1000 l IBC-kontti, 200 l tynnyri, 20 l kanisteri

Eco-Melter RAIL on luonnonmukainen liukkaudentorjunta- ja jäänsulatusaine. Tuote sopii erityisen hyvin kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää jäänsulatuskykyä sekä mahdollisimman alhaista korroosiovaikutusta (esim. teollisuuskohteet, testiradat, tuulimyllyt).

Biohajoava Eco-Melter RAIL on erinomainen vaihtoehto kohteisiin, joissa käytettävän tuotteen sähkönjohtavuus on oltava alhainen (esim. raiteet, sähkövaihteet).

Eco-Melter S-RAIL

Kiinteä jäänsulatusaine

Toimitusmuodot: 1000 kg suursäkki, 500 kg suursäkki, 200 kg suursäkki

Eco-Melter S-RAIL on biohajoava kiinteä liukkaudentorjunta- ja jäänsulatusaine, joka soveltuu käytettäväksi myös pohjavesialueilla. Eco-Melter® S-RAIL soveltuu tehokkaasti niin ennakoivaan liukkaudentorjuntaan kuin jään- sekä lumen sulatukseen.

Kiinteänä aineena ja oikea-aikaisesti käytettynä se toimii myös erittäin hyvin liukkaudentorjunnassa, esimerkiksi jäätävää tihkua ja lumisadetta ennakoidessa. Hiekoitushiekkaan sekoitettuna Eco-Melter® S-RAIL parantaa merkittävästi hiekan toimivuutta.

Tarjoamme räätälöidyt ratkaisut liukkaudentorjuntaan ja jäänsulatukseen. Otamme kokonaisvaltaisesti huomioon käyttökohteen, sen ympäristövaikutukset, käyttöturvallisuuden sekä materiaalivaikutukset.

Perinteiset suolaratkaisut

C-Melter S

Kiinteä jäänsulatusaine

Toimitusmuodot: 500/1000 kg suursäkit, 25 kg säkit, 20 l sangot

C-Melter S on kloridipohjainen jäänsulatusrae, joka sopii vaativiinkin kohteisiin. Tuote soveltuu sekä ennakoivaan liukkaudentorjuntaan että jään- ja lumen sulatukseen. Tehokkaan ratkaisun käyttökohteita ovat mm. kiinteistöt, rautatiet, kaupunkialueet, parkkialueet, teollisuusalueet, urheilukentät, satamat ja kaivokset.

C-Melter L

Nestemäinen jäänsulatusaine

Toimitusmuodot: Bulk, 1000 litran IBC-kontit, 200 litran tynnyri

C-Binder L on kalsiumkloridiin pohjautuva tehokas jäänsulatusliuos, jonka käyttökohteita ovat mm. kiinteistöt, kaupunkialueet, parkkialueet, teollisuusalueet, satamat ja kaivokset. Liuoksen teho perustuu sen kykyyn sulattaa tehokkaasti jäätä ja ennakoivassa käytössä estää jään muodostumista esimerkiksi kulkuväylille. Liuoksen pakkaskestävyys on -50 astetta, joten se on helposti varastoitavissa ympärivuotisesti

Pyydä meiltä tarjous