Uudet biopolymeeripohjaiset ratkaisut pölynhallintaan. Lue lisää...

Pölynsidonta

Kohtaamme pölyä kaikkialla. Pölyämistä esiintyy pihoilla, kaduilla, sorateillä, teollisuudessa, kaivoksissa ja rakennustyömailla. Pölystä aiheutuu suuria ongelmia: esteettisiä, hygieenisiä, terveydellisiä sekä pölyävien pintojen ja työkoneiden rakenteellisia ongelmia ja vaurioita. Tarjoamme tehokkaita ratkaisuja pölynsidontaan ja torjuntaan aina pohjavesialueista lähtien. Ympäristöystävälliset tuotteemme soveltuvat myös kaikista herkimmille luontoalueille.

Tuotteet

Tyypillisesti pölynsidontaa tehdään pelkällä vedellä, mutta kuivalla ja lämpimällä kelillä vesi haihtuu liian nopeasti ja pölyäminen alkaa pian uudelleen. Oikea pölynsidonta-aine ja toimivat käsittelymenetelmät mahdollistavat tehokkaan käsittelyn niin kuivina kesäpäivinä kuin kylminä pakkaspäivinä tehokkaasti resursseja säästäen. Kemionin pölynsidonta-aineilla voidaan vaikuttaa tehokkaasti myös jokakeväiseen ongelmaan, katupölyyn. 

Eco-Binder tuoteperhe

Kemionin Eco-Binder -tuoteryhmä sisältää ympäristöystävällisiä ja biohajoavia tuotteita pölynsidontaan ja -hallintaan. Aineita voidaan käyttää myös herkillä luontoalueilla, kuten pohjavesialueilla niiden biohajoavuutensa vuoksi. Pölynhallinnan lisäksi tuotteita voidaan käyttää erilaisten pintojen ja kasojen stabilointiin ja näin vähentää haitallisten aineiden liukenemista ja niiden kulkeutumista maaperään, pohjaveteen ja vesistöihin. 

Tuotteiden pölynsidontakyky perustuu joko kosteuden keräämiseen ilmasta pinnan kostuttamiseksi (hygroskooppisuus) tai pölyävän aineen sitomisen isommiksi kokonaisuuksiksi (agglomeraatio). Molemmissa menetelmissä pölyn muodostuminen ilmaan vähenee. Agglomeraatiolla voidaan lisäksi vähentää haitallisten aineiden liukoisuutta ympäristöön. 

Eco-Binder F

Nestemäinen pölynsidontaliuos, 100 % biohajoava 

Toimitusmuodot: Irto, 1000 litran IBC-kontit ja 200 litran tynnyrit (4 lavalla) 

Eco-Binder F on moderni pölynsidonta-aine ja se on ympäristön kannalta kestävä ja nopeasti maaperässä biologisesti hajoava. Liuos on hyvä ratkaisu korvaamaan perinteistä suolaa erilaisilla kulkuväylillä ja piha-alueilla.  Tuotteen pakkaskestävyys on -50 ºC ja se soveltuu hyvin käytettäväksi pölynsidontaan myös talvella ja keväällä, jolloin on vielä yöpakkasia. Tuote voidaan laimentaa tarpeen mukaan sopivaan käyttöpitoisuuteen. Annamme mielellämme teknisiä lisätietoja. 

Eco-Binder G

Nestemäinen pölynsidontaliuos, 100 % biohajoava 

Toimitusmuodot: 1000 litran IBC-kontit ja 200 litran tynnyrit (4 lavalla) 

Eco-Binder G on moderni kasvirasvapohjainen pölynsidonta-aine ja on ympäristön kannalta kestävä ja nopeasti maaperässä biologisesti hajoava. Se ei ole suolapohjainen ja on erittäin hyvä ratkaisu kohteisiin, jossa materiaalivaikutukset ja mahdolliset sähkönjohtavuuteen liittyvät ongelmat halutaan minimoida. Tuote soveltuu erityisen hyvin kohteisiin, jossa tuote on kosketuksissa ihmisen tai eläimen ihon kanssa. Esimerkiksi urheilukentät, leikkikentät, hevostallit. 

Eco-Binder GF

Nestemäinen pölynsidontaliuos, 100 % biohajoava 

Toimitusmuodot: 1000 litran IBC-kontit ja 200 litran tynnyrit (4 lavalla) 

Koostumukseltaan ainutlaatuinen Eco-Binder GF on uusi monitehoinen pölynsidonta-aine, joka hajoaa täysin biologisesti maaperässä. Tuote soveltuu monipuolisesti erilaisiin kohteisiin, joissa tarvitaan tehokasta ja nopeaa pölynsidontavaikutusta aina pihateistä kaivoksille. 

Teemme aktiivista kehitystyötä bio- ja geopolymeerien parissa ja odotamme innolla, että pääsemme esittelemään ratkaisuja asiakkaillemme pian.

Perinteiset suolaratkaisut

C-Binder L

Nestemäinen pölynsidontaliuos 

Toimitusmuodot: Irto, 1000 litran kontit ja 200 litran tynnyrit (4 lavalla)

C-Binder L on kalsiumkloridiin pohjautuva tehokas pölynsidontaliuos, jonka käyttökohteita ovat mm. kiinteistöt, kaupunkialueet, parkkialueet, teollisuusalueet, satamat ja kaivokset. Liuoksen teho perustuu sen kykyyn sitoa kosteutta tehokkaasti ilmasta ja siten vähentää pölyä merkittävästi. 

C-Binder SF

Kiinteä pölynsidonta-aine 

Toimitusmuodot: 1000 kg suursäkki 

C-Binder SF on kalsiumkloridipohjainen pölynsidontaan tarkoitettu hiutale. Tuote sopii erityisen hyvin sorateiden ja muiden päällystämättömien alueiden pölynsidontaan. 

C-Binder Bio

Nestemäinen pölynsidontaliuos 

Toimitusmuodot: 1000 litran IBC-kontit ja 200 litran tynnyrit (4 lavalla) 

C-Binder Bio on uusi, Kemionin kehittämä kaksitehoinen pölynsidontaliuos, joka perustuu sen kykyyn sitoa hienoainesta kemiallisesti ja vähentää pölyä ylläpitämällä kosteutta materiaalissa. Liuoksen ympäristövaikutukset ovat perinteisiä suolaratkaisuja selvästi pienemmät. Tehokas liuos pitää käsitellyn alueen kosteana ja pölyämättömänä. Soveltuvia käyttökohteita ovat mm.  kiinteistöt, kaupunkialueet, parkkialueet, teollisuusalueet, urheilukentät, maneesit, satamat ja kaivokset. 

Pyydä meiltä tarjous