Kemionille on myönnetty ISO 9001 ja ISO 14001 -sertifikaatit. Lue lisää…

Hevoset-messut 2022

Kemion oli taas tänä vuonna mukana Hevoset-messuilla näytteilleasettajana sekä yhteistyökumppanina. Hevoset-messut kokoaa vuosittain hevosalan yrityksiä ja harrastajia yhteen. Viikonlopun aikana messut keräsivät yli 16 000 kävijää. Myös Kemionin osastolla riitti vierailijoita ja kävimme hyviä keskusteluja ratsastusalueiden pölynsidontaan ja jäänsulatukseen liittyen. Yhä useampi on kiinnostunut ekologisista ratkaisuista.

Teimme yhteistyötä Hevoset-messujen kanssa kilpailuareenan kunnossapitoon liittyen. Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen rakennetulle kilpailuareenalle levitettiin uusi ekologinen M-Binder Bio pölynsidontaliuos. Perinteisesti kenttiä kastellaan vedellä, mutta kastelun teho on lyhytaikainen veden haihtuessa nopeasti. Kosteuden puute aiheuttaa haasteita ratsastuskentille, sillä pintamateriaali menettää haluttuja ominaisuuksia ja pölyäminen alkaa. Pölynsidonta-aineella kastelun vaikutusta voidaan pidentää ja kenttä pysyy hyvässä kunnossa pidempään. M-Binder Bio valittiin Hevoset-messuille sen ympäristöystävällisyyden ja kaksitehoisen pölynsidontavaikutuksen vuoksi. M-Binder Bion teho perustuu partikkelien kemialliseen sitomiseen ja kosteuden ylläpitämiseen. Etenkin sisätiloissa pölyämisen vähentäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Yhteistyö Hevoset-messujen ja kenttää huoltaneen Ismo ”Immi” Lätin kanssa sujui hyvin ja kenttä oli onnistunut. Ensimmäinen käsittely tehtiin päivää ennen messujen alkamista ennalta kostealle kentälle. Ensimmäisen messupäivän jälkeen kentälle tehtiin ylläpitävä käsittely ja huoltotoimenpiteet. Kentän pohja pysyi tiiviinä, pitävänä sekä joustavana läpi tapahtuman. Kentän kunto messujen aikana oli erityisen tärkeä, sillä kentällä järjestettiin jatkuvasti ohjelmaa. Saimme kiitosta, sillä kenttä pysyi hyvässä kunnossa ja kenttää ei tarvinnut kastella yhtä usein aikaisempiin vuosiin verrattuna. Messuilta saadun arvokkaan kokemuksen pohjalta kehitämme tuotetta ja sen käyttöä edelleen.

Olemme tehneet yhteistyötä ratsastuskenttien rakennuskonsultti Ismo ”Immi” Lätin kanssa vuodesta 2020 lähtien ja yhteistyö jatkui Hevoset-messuilla. Messujen aikana Immi huolehti verryttely- ja kilpailuareenan rakentamisesta ja huoltamisesta. Yhteistyö sujui saumattomasti.

Kiitokset Tampereen Messuille ja Immille luottamuksesta ja loistavasta yhteistyöstä!

Lue lisää messujen tunnelmasta ja ensi vuoden teemasta Hevoset-messujen sivuilta. Lisätietoja Kemionin pölynsidonta-aineista löytyy täältä.

M-Binder Biolla käsitelty Hevoset-messujen kilpailuareena
Kuva: Kemion Oy 2022
Hevoset-messujen kilpailuareena
Kuva: Kemion Oy 2022