Katupölykausi on täällä! Lue lisää...

Pölyongelmien ratkaisuun ympäristöystävälliset Eco-Binder -tuotteet

Etenkin kesäaikaan pölyä kohdataan lähes kaikkialla: sorateillä, puistoissa, rakennustyömailla, kaivoksissa ja esimerkiksi teollisuudessa. Useimmiten kohteiden pölyämistä vähennetään vesikastelulla. Kuitenkin lämpimällä säällä vesikastelu on tehotonta, sillä kosteus haihtuu käsitellystä pinnasta nopeasti. Lisäksi osassa kohteista vesikastelu ei ole mahdollista pölyävän materiaalin vettymisen vuoksi, jolloin pölynsidontaan tarvitaan kemiallisia ratkaisuja.

Eco-Binder -tuotteilla saadaan tehokkaampi pölynsidontavaikutus ja pystytään vähentämään pölynsidontakäsittelyjen määrää. Koska pölyäviä materiaaleja ja kohteita on monia, Kemion on kehittänyt useita eri tavoin vaikuttavia pölynsidonta-aineita. Eco-Binder -tuotteet perustuvat hygroskooppisuuteen eli kosteuden sitomiseen, flokkaukseen eli pölyävien partikkelien sitomiseen isommiksi kappaleiksi tai pintajännityksen alentamiseen eli veden tunkeutuvuuden parantamiseen. Kemion tekee myös räätälöityjä ratkaisuja vastaamaan erilaisten kohteiden pölynsidontatarpeita. 

Suomalaiset Eco-Binder -tuotteet ovat laajasti käytössä esimerkiksi katupölyn torjunnassa, sorateiden ja hiekkakenttien pölynsidonnassa sekä kasojen pintakäsittelyssä. Eco-Binder -tuotteilla on pitkä säilyvyysaika, minkä vuoksi ne ovat helposti varastoitavia. Tuotteet ovat myös ympäristöystävällisiä, biologisesti hajoavia, eivätkä ne sisällä haitallisia kemikaaleja.

Lue lisää luonnollisista ja kestävistä pölynsidontatuotteistamme täältä!

Talvitiepäivät 2024

Osallistumme ensi viikolla 14.-15.2. Jyväskylässä järjestettäville Talvitiepäiville. Talvitiepäivät ovat tiealan kansainvälinen ammattilaistapahtuma tienpidosta, kadunpidosta ja

Lue lisää »