Katupölykausi on täällä! Lue lisää...

Katupölykausi on alkanut

Päivät pitenevät, lumet sulavat ja katupölykausi on alkanut. Talvi oli sääolosuhteiltaan autoilijoille ja jalankulkijoille hankala, minkä vuoksi kulkuväylille jouduttiin levittämään runsaasti sepeliä ja erilaisia murskeita estämään liukkautta. Keväällä sepelin ja murskeen poiston alettua runsas pölyäminen alkaa. Katupölyä muodostuu jauhautuneen hiekoitusmateriaalin lisäksi myös renkaiden kuluttamasta tiepäällysteestä ja rengas- ja jarrupölystä. Lisäksi lähellä olevien rakennustyömaiden pöly voi kulkeutua tuulen ja renkaiden mukana.

Helsingin Sanomien mukaan kevät tulee olemaan katupölyn osalta erityisen haastava. Katupölyn hallinnassa ennakointi on tärkeää, jonka takia pölyntorjunta kannattaa suunnitella hyvissä ajoin.

Katupöly on haitaksi

Katupöly on tunnetusti haitallista terveydelle ja altistuminen aiheuttaa nuhaa, yskää ja silmien ärsytystä. Kaikista vaarallisimpia terveydelle ovat pienimmät hiukkaset, sillä ne pääsevät tunkeutumaan syvälle hengitysteihin. Terveydellisten vaikutusten lisäksi runsas katupöly heikentää ilmanlaatua, joka on havaittavissa etenkin kaupungeissa. Kaupunkialueilla katupöly aiheuttaa pintojen likaantumista ja sitä voi kulkeutua myös sisätiloihin.

Ratkaisu katupölyn hallintaan

Katupölyn torjumiseksi on olemassa tehokkaita ratkaisuja. Katupölyn haittoja voidaan ehkäistä parhaiten torjumalla sitä ennakoivasti ja käyttämällä sopivia menetelmiä sen hallintaan. Yleisimpiä pölynhallintakeinoja ovat esimerkiksi hiekan tehokas kerääminen, katujen peseminen sekä pölyä sitovan liuoksen levittäminen pölyäville pinnoille, kuten kulkuväylille. Jos tiet halutaan pitää pölyttömänä mahdollisimman pitkään ja resurssitehokkaasti, kannattaa pesun yhteydessä levittää tielle pölynsidontaliuosta.

Kemion tarjoaa ympäristöystävällisiä ratkaisuja katupölyn hallintaan, joita voidaan käyttää myös herkimmillä luontoalueilla. Pakkasta kestävillä pölynsidonta-aineilla käsittelyt voidaan tehdä heti katupölykauden alkaessa, jolloin käsittely parantaa ilmanlaatua jo ennen, kun hiekka ehditään keräämään. Tehokas Eco-Binder -liuos ei aiheuta asfalttipintojen liukkautta perinteisen pölynsidontasuolan tapaan, joten se on turvallinen ratkaisu katupölyn torjuntaan yöpakkasten aikaan. Eco-Binder -tuoteryhmä on ympäristöystävällisempi ja turvallisempi ratkaisu pölynsidontaan kuin perinteinen pölynsidontasuola.

Suosittelemme aloittamaan valmistelut katupölyn hallintaan nyt. Kerromme mielellämme lisää Eco-Binder -ratkaisuistamme ja etsimme juuri sopivan tuotteen sinun käyttökohteeseesi ympäristö- ja materiaalivaikutukset huomioiden.

Eco-Binder -ratkaisut

  • Vaihtoehto perinteiselle pölynsidontasuolalle
  • Käytössä useiden kaupunkien katupölyn torjunnassa
  • Täysin biohajoavia, eivät kerry maaperään, vesistöihin ja kaivoihin
  • Turvallisia käyttää ihmisten ja eläinten läheisyydessä
  • Matalammat materiaali- ja korroosiovaikutukset
  • Voidaan levittää tavallisimmilla nestelevittimillä
  • Pakkauskoot: 20 l kanisterit, 200 l tynnyrit, 1000 litran IBC-kontit sekä irtotavaratoimitukset

Kiinnostuitko? Lue lisää Eco-Binder -pölynsidontaratkaisuistamme täältä tai pyydä tarjous. Lisäksi voit seurata alueesi ilmanlaatua Ilmatieteen laitoksen sivuilta.

Talvitiepäivät 2024

Osallistumme ensi viikolla 14.-15.2. Jyväskylässä järjestettäville Talvitiepäiville. Talvitiepäivät ovat tiealan kansainvälinen ammattilaistapahtuma tienpidosta, kadunpidosta ja

Lue lisää »