Uudet biopolymeeripohjaiset ratkaisut pölynhallintaan. Lue lisää...

Consolis Parman tehtailla on käytetty Kemionin ympäristyöstävällisiä tuotteita hyvin tuloksin

Kemion Consolis Parma yhteistyö

Consolis Parman tehdasalueilla tehdään pölynsidonta-, jäänsulatus- sekä liukkaudentorjuntakäsittelyjä. Parmalle on tärkeää Kemionin tuotteiden ympäristöystävällisyys, sillä lähes kaikki sen tehtaat sijaitsevat pohjavesialueella. Esimerkiksi Nastolan betonielementtitehtaalla tarkkaillaan säännöllisesti pohjavettä ja Kemionin Eco-Binder -pölynsidontaliuoksen valinta näkyi heti seuraavana vuonna pohjavesinäytetissä mittausarvojen parantumisena.

Pölyäminen tehdasalueella on haitallista, sillä siitä seuraa esimerkiksi terveys-, hygienia- ja ympäristöhaittoja. Tehdasalueilla pölyä kulkeutuu vaatteiden mukana myös sisätiloihin ja siitä voi olla toiminnallista haittaa työkoneille tai muille laitteille. Sopivan pölynsidonta-aineen avulla vaikutusaikaa voidaan pidentää, vähentää kasteluveden määrää sekä polttoainekuluja ja työtunteja.

Liukkaudentorjunta on tärkeä osa turvallisuutta. Kemionin Eco-Melter -jäänsulatusaineita on käytetty esimerkiksi kulkuteillä, portaikoissa ja piha-alueilla liukastumisonnettomuuksien välttämiseksi. Jäänsulatuksen avulla tehtaan ulkoalueet saadaan pidettyä kunnossa tehtaan sujuvan toiminnan varmistamiseksi.


Lue lisää Consolis Parman hyvistä kokemuksista heidän nettisivuiltaan.

Voit myös tutustua aiemmin Kemionin julkaisemaan referenssitarinaan Consolis Parmasta täällä.