Uudet biopolymeeripohjaiset ratkaisut pölynhallintaan. Lue lisää...

Toimitusjohtajan tervehdys

Timo Nissinen Kemion Oy

Vuosi 2023 on pyörähtänyt käyntiin ja nyt on aika tehdä katsaus edellisvuodesta 2022 sekä kertoa, mitä odotamme tältä vuodelta.

Aluksi haluamme lähettää lämpimimmät kiitokset asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme menestyksekkäästä yhteistyöstä.

Viime vuosi oli haasteellinen maailmantilanteen vuoksi. Ukrainassa käytävä sota aiheutti ja aiheuttaa jatkossa merkittäviä muutoksia niin raaka-aineiden hintoihin kuin saatavuuteen. Onneksemme olemme onnistuneet kuitenkin vastaamaan muutoksiin tehokkaasti. Raaka-ainehankinnat on saatu aikataulutettua järkevästi ja pyrimme pitämään hinnankorotukset maltillisina asiakkaille.

Raaka-ainehankintojen lisäksi kiinnitimme erityistä huomiota tuotekehitykseen ja lanseerasimme vuonna 2022 sekä pölynsidonnan että jäänsulatuksen asiakkaille uusia tuotteita. Keskityimme etenkin luomaan kustannustehokkaita ratkaisuja. Uudet Eco-Melter -tuotteet ovat jo aktiivisesti käytössä ja iloksemme ne on otettu hienosti vastaan ja olemme saaneet positiivista palautettua tuloksista. Viime vuonna jätimme myös yhden uuden jäänsulatukseen liittyvän patenttihakemuksen.

Yksi Kemionin ydinarvoista on vastuullisuus, joka näkyy kaikessa toiminnassamme. Jatkamme yhä ympäristöystävällisyys edellä ja pyrimme aina siihen, että voimme tarjota mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia ratkaisuja. Lisäksi panostamme tuotteisiin, jotka aiheuttavat mahdollisimman vähän korroosiota. Vuonna 2022 keskityimme ISO 9001 ja ISO 14001 laatu- ja ympäristöjärjestelmän rakentamiseen. Tällä hetkellä työ on viimeistelyvaiheessa ja tavoitteena on saada järjestelmät sertifioitua kuluvan vuoden aikana.

Pandemian hellitettyä, olemme osallistuneet myös erilaisiin tapahtumiin. Olimme mukana Tampereella järjestetyillä Tiepäivillä sekä ensimmäistä kertaa Finnmateria -messuilla Jyväskylässä. Lisäksi toimimme Hevoset -messuilla niin näytteilleasettajina kuin yhteistyökumppaneina kun toimitimme tapahtumakentälle pölynsidontaan tarvittavat aineet. Vuoden 2022 tapahtumat sisälsivät hienoja kohtaamisia ja saimme kerättyä niin potentiaalisia asiakkuuksia kuin mielenkiintoisia yhteistyökuvioita.

Maailmantilanteen haasteista huolimatta Kemion on jatkanut menestyksekästä kasvuaan. Kasvumme on osoitus siitä, että ympäristöystävällisille pölynsidonta-, liukkaudentorjunta- ja jäänsulatusratkaisuille on tarvetta ja kysyntää. Kasvua on tapahtunut myös sisäisesti, sillä viime vuonna saimme tiiviiseen tiimiimme kaksi työkaveria lisää.

Vuonna 2022 saimme paljon uusia asiakassuhteita rakennettua ja syvensimme olemassa olevien asiakkaiden kanssa yhteistyötä. Jatkossa haluamme panostaa yhä enemmän asiakastyytyväisyyteen ja tänä vuonna pyrimmekin kehittämään sen seurantaa mittaamalla säännöllisesti eri asiakassegmenttien tyytyväisyyttä.

Vaikka talvi ja liukkaudentorjunta ovat parhaillaan hyvin hektisessä vaiheessa, niin valmistaudumme jo tulevaan kevääseen ja pölynsidontakauteen. Haemme aktiivisesti uusia kustannustehokkaita ratkaisuja sorateiden ja erilaisten teollisuus- ja kaivoskohteiden pölynsidontaan. Kattavasta tuotevalikoimastamme löytyy myös tehokkaita vaihtoehtoja pian koittavan katupölyn hillintään. Eco-Binder -tuotteiden avulla katupölyä voidaan torjua tehokkaasti myös yöpakkasten aikaan ja näin voidaan tarjota kaupunkilaisille mahdollisimman puhdas hengitysilma.

Kaiken kaikkiaan, viime vuosi oli sen haasteista huolimatta menestyksekäs ja odotamme innolla, mitä kuluva vuosi 2023 tuo tullessaan. Pyrimme jatkuvasti kehittymään ja laajentamaan toimintaamme. Yksi keskeinen teema tälle vuodelle on kansainvälistyminen ja Kemionin know-how’n sekä tuotteiden vienti ulkomaille.

Toivotamme menestyksekästä alkanutta vuotta ja pidetään yhteyttä tiiviisti myös jatkossa!


Timo Nissinen
toimitusjohtaja
puh. +358 50 525 2638
timo.nissinen@kemion.fi