Katupölykausi on täällä! Lue lisää...

Katupölyä voidaan merkittävästi vähentää ympäristöystävällisellä kemialla

Katupölyaika on juuri nyt pahimmillaan: ilma on kuiva ja yöllä on usein vielä pakkasta.

Pölyämisen vähentämiseksi on tärkeä saada kulkuväylien pintaan kosteutta, joka sitoo pienet pölypartikkelit ja estää niiden kulkeutumiseen ilmaan ja hengitysteihin. Yöpakkasten aikana kulkuväylien kasteleminen vedellä aiheuttaa kuitenkin liukkautta, josta voi seurata onnettomuuksia ja henkilövahinkoja.

Yöpakkasten aikana on mahdollisuus käyttää ympäristöystävällistä ja biohajovaa Eco-Binder F -tuotetta, mikä kestää pakkasta ja samalla sitoo tehokkaasti pölyä. Jos pakkanen laskee yöllä 10 asteeseen, voidaan käyttää Eco-Binder -liuosta, jonka jäätymispiste on -15 °C. Käsittelyn jälkeen ei tarvitse pelätä kulkuväylien liukkautta ja samalla katupöly saadaan sidottua tehokkaasti. Käsittelyä seuraavina päivinä pölyäminen on huomattavasti vähäisempää. Kun hiekka ja murske kerätään pois, on pölyäminen keräämisen yhteydessä myös vähäisempää.

Kotimainen Eco-Binder -tuote on tänä keväänä käytössä mm. Lahden ja Hyvinkään kaupunkien alueilla ja kokemukset ovat olleet hyviä. Kadut käsitellään sopivaan pakkaskestävyyteen laimennetulla Eco-Binder -liuoksella ja pölyäminen käsitellyllä alueella on ollut vähäistä eikä liukkautta ole esiintynyt.

Ratkaisu tehokkaaseen pölyntorjuntaan on siten olemassa ja näin elämisen laatua laskevaa ja vahingollista katupölyä voidaan torjua tehokkaasti.

Lisätietoja:

Timo Nissinen, Kemion Oy, 050-5252638

Tapio Raukola, TR Ways, 040-5054592

Talvitiepäivät 2024

Osallistumme ensi viikolla 14.-15.2. Jyväskylässä järjestettäville Talvitiepäiville. Talvitiepäivät ovat tiealan kansainvälinen ammattilaistapahtuma tienpidosta, kadunpidosta ja

Lue lisää »