Dammbindning för ridbanor och ridhus

Dammbindning för ridbanor och ridhus

Bind dammet med Eco-Binder kloridfria dammbindningsmedel! Du förlänger banans livslängd och bevarar banans svikt och fäste. Fördelar med Eco-Binder:

  • kloridfritt, skadar inte hästens hovar
  • hjälper dig spara tid och vatten, en ekonomisk lösning!
  • luften blir renare för både häst och ryttare
  • klarar sikt, för såväl ryttare som publik
  • kan användas både ute och inne

Eco- Binder F är en på formiat baserad lösning och har en utmärkt förmåga att attrahera och binda den fukt som finns i luften och i underlaget, vilket i sin tur binder dammet på ett effektivt sätt.

Eco-Binder G är ett växtfettbaserat dammbindningsämne, som innehåller fodergodkända råvaror och är därför tryggt för djur. Eco-Binder G innehåller inte salter som kan irritera huden och är därför lämpligt för inomhusbruk. Utomhus, på trav- och ridbanor, och i krävande miljöer rekommenderar vi Eco-Binder F. Eco-Binder F sönderfaller biologiskt snabbare och Finlands miljöcentral (syke.fi) förordar formiatbaserade dammbindningsmedel för grundvattenområden.

Eco-Binder levereras i 1000 liters IBC-behållare, i 200 liters tunna, 4 stycken per lastpall, eller i 20 liters dunkar.

Dosering och behandling

Det är enkelt att sprida Eco-Binder på ridbanan med hjälp av en vattenkanna eller trädgårdsspruta. Bäst effekt fås med att förbereda underlaget och mjuka upp ytan och låta lösningen verka över natten.

Det går åt cirka 1 liter lösning per m2.

Eco-Binder är en utmärkt produkt även på vintern då den används som halkbekämpningsmedel. Den är verksam ner till minus 7 grader och fungerar också som issmältningsmedel och smälter effektivt snö och is.

 
 
 
 

Anlita ett proffs! Ta kontakt och fråga mer om våra tillämpningar och lösningar!

Kemion Oy, Tildantie 27, 33470 Ylöjärvi, Finland

+358 50 5252 638

kemion[at]kemion.fi

 
 

Kontakt

*) obligatoriska fält